donderdag 13 januari 2022

Adam Curry

 

Van dj tot Covid-deskundige

Weet je nog wel, Adam Curry. Die schijnt de eerste geweest te zijn die een podcast begon. Een pionier. Nu zie ik hem in allerlei Amerikaanse programma’s verschijnen waarin hij adviezen geeft over de aanpak van Covid.
Er is een acteur/ comedian Joe Rogen, die een razend populaire podcast heeft. Hij is dik bevriend met Curry. Hij weet niets van niets en nodigt gasten uit die ook niets weten. En dan gaan ze speculeren. Over UFO’s, over complottheorieën, over Covid. Gewoon spreken vanuit de onderbuik zonder enige kennis van zaken.
En daar halen veel mensen hun informatie vandaan.
Die Rogan vindt het ook niet nodig zijn huiswerk te doen. Hij heeft een assistent die hij de opdracht geeft: ‘Google het effe.’
De onderzoeksjournalistiek is afgeschaft en elke idioot heeft nu zijn eigen podcast. Alles is van horen zeggen. Net als in de Middeleeuwen. Met dat verschil dat elke opvatting van een podcaster zich als een razend vuurtje verspreidt over de hele wereld. Als de waarheid.
Hoe internet ons terugwierp naar de Donkere Dagen van de Middeleeuwen. Dat boek zal binnenkort wel geschreven worden. De analyse van de 21e eeuw die begon op 9/11. Een technisch hoogwaardige aanval op de beschaving door holbewoners.
Daarna is het bergafwaarts gegaan richting Idiocracy.
Eigenlijk hebben de terroristen gewonnen want het aantal holbewoners is in een razend tempo toegenomen. En ze hebben allemaal een podcast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adam Curry

  Van dj tot Covid-deskundige Weet je nog wel, Adam Curry. Die schijnt de eerste geweest te zijn die een podcast begon. Een pionier. Nu zie ...